WORKSHOP INTRODUCTIE STEMACTEREN MET DEMO                                                           TIPS AND TRICKS  DO’S AND DON’TS


Huub Krom heeft door zijn jarenlange achtergrond in het theater en het studiowerk veel kennis en ervaring opgedaan met betrekking tot stem- en tekstgebruik, stemexpressie en het voeren van dialogen. Hij is verbonden met de Voice-overschool en heeft hoorspelacteren onderwezen aan de HKU. De onderwerpen die tijdens de workshop stemacteren zoal aan bod komen zijn stemgebruik, expressie, tekstanalyse en tekstinterpretatie, articulatie, microfoontechniek, de survivalkit voor stemacteurs, gezondheid, homestudio, marketing en meer….
Er is er veel aandacht voor ademhaling, stemgebruik en expressie. Met iedere deelnemer wordt intensief en op speelse wijze getraind in het inspreken van voice-overs, radiocommercials, audiotours en luisterboeken en hoorspelen.
Hoe boor je je creativiteit aan en vergroot je ook nog eens je kleurenpalet en expressie. De centrale thema’s in de workshop zijn, hoe breng je die woorden op dat papier voor je tot leven en boven alles gaat het om de kunst van het vertellen.De training duurt een dagdeel is PRIVE of op verzoek met maximaal 2 deelnemers zodat je optimaal aan bod komt en alles zelf goed kunt ervaren. Aanvullend kan er een DEMO opgenomen worden en beslaat nog eens 2 uur waarin er 3 fragmenten naar keuze worden opgenomen.
Voor de DEMO wordt een aparte afspraak gemaakt omdat het belangrijk is dat de deelnemer de tijd krijgt om na te denken over hoe deze zich wil profileren.

Deze zeer intensieve en individuele workshop stemacteren volg je voor maar slechts 300 euro per persoon en 75 euro erbij voor een DEMO (incl btw).

WORKSHOP STEMACTEREN BASIS met aansluitend de mogelijkheid voor een DEMO. Een INDIVIDUELE workshop van 3 dagdelen voor slechts 550 euro inclusief btw en een DEMO voor maar 50 euro extra.
      WORKSHOPS OP MAAT Heb je al ervaring als acteur of ben je al professioneel bezig met stemacteren en wil je kennismaken met stemacteren of wil je nog meer en dieper op de materie ingaan, loop je ergens tegen aan of wil je ergens feedback op, dan is het ook mogelijk om een individueel traject te volgen. Die kan bestaan uit meerdere sessies en wordt over een periode verdeeld.
Het is ook mogelijk om een enkele sessie te volgen, waar we specifiek op een onderwerp in gaan.
In alle gevallen geldt dat samen met jou wordt besproken, hoe die workshop of dat traject eruit zou kunnen zien.Centraal staat hoe je door de tekst en je stemgebruik en expressie tot muzikaliteit en betekenis komt.
We bespreken en gaan uitvoerig in op begrippen als tempo, ritme, toon, frasering, dynamiek en timing.

Een dagdeel voor 300 euro incl btw

De specialiteit van OORbit is het inspreken van luisterboeken. Wil je je hierin bekwamen?
Geef je op voor een workshop luisterboek.

Een dagdeel (4 uur) individueel werken voor slechts 275 euro incl btw.

THEATERTEKSTEN

Heb je een auditie, presentatie, monoloog of een theatertekst ?
Vraag je je af hoe je het aan wil gaan pakken?
Wil je dieper op een tekst  ingaan en onderzoeken wat je er maximaal uit kunt halen?
En hoe kom je tot zoveel mogelijk expressie ?
Zoek je suggesties voor je performance ?
Samen met jou neem ik er de tijd voor en ga er intensief mee aan de slag.

Een dagdeel (4 uur) voor maar 300 euro incl btw.

      
Reacties op de workshops

Huub heeft mij met groot geduld, aandacht en humor in korte tijd veel geleerd. Ik vond het ongelooflijk leuk en inspirerend om te doen. Huub werkt erg aandachtig, is enthousiast en ook niet beroerd om je te confronteren. Hij heeft goede oren, er ontgaat hem niets! We hebben gewerkt aan tekstanalyse, werkhouding (‘je plaats innemen’) en bewust worden van het vastzetten van spanning in je lichaam.
Naast het feit dat hij je goed hoort en ziet, een goede regisseur is kan hij ook smakelijk vertellen, het waren een paar fijne leerzame uren!

Workshop stemacteren luisterboeken

Elisa Beuger actrice

“Het was een feestje om 3 dagen met Huub Krom te werken. Een inspirerende man met enorm veel liefde en kunde voor dit vak, waar hij je direct mee weet te enthousiasmeren. Vanaf moment 1 heb ik veel geleerd, geprobeerd, en gedaan. 
Al het materiaal is aanwezig en kan worden aangeraakt, van luisterboeken, tot commercials, verhalen, monologen, audio tours, noem maar op. En hierin ligt de keuze helemaal vrij welke kant je op wil gaan, of hoe je pet staat die dag. Huub Krom kijkt echt naar wie hij voor zich heeft en past daar zijn workshop op aan. Woorden en zinnen gaan leven, en niet onbelangrijk! Het is ook nog eens onwijs lachen en gezellig! Kan niet anders zeggen dan dat dit een absolute aanrader is als je meer wilt leren van stemacteren. Mijn bewustzijn is enorm gegroeid en ik merk dat ik de technieken die zijn aangereikt zelfs buiten dit specifieke vak met me mee neem. Bedankt Huub!”

Wendy Briggeman actrice

“Zingen, toneelspelen, trainen, presenteren: voor groepen zingen of spreken doe ik veel en graag. Van mijn stemgebruik ben ik me dan ook bewust en het leek me leuk er meer over te weten. Samen met mijn vriendin Anouk, die net als ik graag voor groepen staat en spreekt, schreef ik me in voor de workshop stemacteren bij Studio OORbit​. Onder de bezielende leiding van Huub Krom leerden we in vier dagdelen bij de kern van onze stem te komen, want daar waren we – tot onze eigen verbazing – nog lang niet. Ademhalingsoefeningen, lichaamshouding, interpretatie: het kwam allemaal voorbij en we moesten er hard voor werken. De dagen bij Huub in de studio waren inspirerend, leerzaam, uitdagend en gezellig. Voor iedereen die meer grip wil hebben op zijn of haar stem en wil weten hoe je je stem op verschillende momenten effectief inzet: schrijf je in voor deze workshop! Ik heb er in elk geval veel profijt van.”

Fabienne Peters 

 

In een razend snel tempo leer je bij Huub Krom alle basis van het stemacteren. Hij doet dat op een bevlogen manier en laat zich inspireren door de persoon die hij voor zich heeft. Hierdoor leer je extra snel en effectief. Ook is het superfijn dat je 3 demo’s inspreekt, zodat je jezelf kan gaan promoten.

Freek Heuvelmans  acteur

Tekst wordt een verhaal. En dat verhaal leer je vertellen op een overtuigende en natuurlijke manier. Door een goed gebruik van je stem en acteerkwaliteiten, door je op de juiste manier een verhaal eigen te maken en vanuit die invalshoek de toehoorder toe te spreken. Of het nu gaat om het aanprijzen van een product, het inspreken van een luisterboek of de voice-over bij een bedrijfsfilm, Huub Krom leert je tekst eigen en levend te maken en die te vertalen naar geluid. Do`s en dont`s, ademhaling, tone of voice, houding en instelling: gecoacht of geregisseerd worden door Huub is niet alleen zeer leerzaam, maar ook buitengewoon plezierig.

 Mark van Harreveld  tekstschrijver

Een voice-over workshop workshop volgen bij OORbit is geen alledaagse ervaring. Er wordt soms niet eens ingesproken. En het werkt.
Huub Krom hoort en voelt feilloos waar je heen moet. Aan te raden !

 Sandra van Berkum  voice-over

Heel erg leerzaam ! Huub krom geeft duidelijke en concrete aanwijzingen er is veel ruimte om deze te oefenen. Hij neemt de tijd om uit te leggen en te luisteren. Ik heb in 3 dagen ontzettend veel geleerd.

 Bip van den Neste  journaliste

Ik heb onlangs de workshop bij Huub gedaan. Huub neemt alle tijd voor je! Er is aandacht voor verschillende aspecten van het stemacteren; voor het gebruik van de stem zelf en hoe je er voor zorgt, als wel het creatieve gedeelte van het inspreken: Je doet o.a. ervaring op met het inspreken van wervende reclames tot een stuk luisterboek. En daarna neem je een mooie demo mee naar huis!

 Victoria Osborn actice

Huub neemt de tijd om tot de kern te komen van je verbeterpunten. Daardoor wil een sessie nog wel eens eindigen in een openbaring. Een open, creatieve sfeer en een prettige studio maken het plaatje compleet.

 Kim Brantenaar radiopresentator

In september 2011 heb ik een hele leuke workshop gevolgd over stemgebruik en tekstinterpretatie. De workshop was zeer inspirerend en leerzaam. Ik kan het iedereen aanraden die iets doet met voice-over of het vertellen van verhalen.

 Gemma van der Zwaan  voice-over

De workshop op maat heb ik als zeer inspirerend ervaren. Huub heeft veel ervaring met theater en weet die kennis goed over te brengen en toe te passen.

Josine Pieters  
voice-over

De stemmenworkshop bij Huub Krom is een op maat gemaakte workshop met veel persoonlijke aandacht.Veel of weinig ervaring, het maakt niet uit: Huub leert je vanuit zijn eigen ervaring de kneepjes van het vak.Zowel de kunst van het inspreken van een luisterboek als het inspreken van een reclame komt aan bod.Deze workshop is een goede kennismaking met het vak, heeft een goede prijs-kwaliteit verhouding en nodigt zeker uit tot meer!

 Janneke Rinzema  zangeres/actrice

Deze workshop is een aanrader. Met vakmanschap, geduld en precisie luistert Huub Krom naar je stemgebruik. Door middel van heldere opdrachten en aanwijzingen weet hij je bewustzijn hierover binnen een dagdeel op scherp zetten.

 Sarah Jonker  actrice

De stemworkshop van Huub Krom is een absolute aanrader! Je leert je stem op verschillende manieren te gebruiken en zijn kennis en passie hiervoor werkt erg inspirerend. Iemand die uitgebreid de tijd voor je neemt, waardoor je het beste uit je stem kan halen.

 Yentl Schieman  actrice

Huub Krom neemt echt de tijd om met je te werken aan de tekstbehandeling en stemgebruik bij het inspreken van een luisterboek. Hij is een fantastische regisseur!

 Geerteke van Lierop  actrice

In een workshop van ongeveer 1 dagdeel krijg je in alle rust de persoonlijke aandacht die je bij een dergelijke workshop nodig hebt. Samen ga je op zoek naar de manier waarop het voor jouw het beste is voice-overs e.d. in te spreken.

 Paul Keizer  acteur

Huub heeft naast een prettige persoonlijkheid om mee te werken, grote kwaliteiten wat betreft tekstbehandeling. Zijn theaterachtergrond komt hier duidelijk in naar voren.De workshop was daardoor zeer leerzaam en leuk.

 Katja Prins  voice-over

Fantastisch!

 Dewi Reijs  actrice

Great!

 Floor van Berkestijn  actrice

Heb je interesse ? Neem contact op.  oorbitstudio@gmail.com of bel 0624811605

Klik hier op  Linkedin  om te kijken naar meer reacties.

Spreken in het openbaar

De workshop spreken in het openbaar biedt een training in presentatie en stemoptimalisatie.
Bijvoorbeeld op de jaarlijkse personeelsbijeenkomst, aandeelhouders vergadering of hoe draag ik voor uit eigen werk? Hoe komt mijn toespraak over voor een zaal met toehoorders?
Wat voor indruk maak ik als ik in het openbaar spreek?
Hoe sta en beweeg ik voor een publiek, ben ik spontaan en hangen ze aan mijn lippen?
Krijg ik contact en win ik het vertrouwen van de zaal?
Hoe laat ik mijn stem dragen en vul ik zonder te veel inspanning de ruimte met mijn geluid?
Hoe zorg ik voor een ontspannen ademhaling terwijl ik mijn verhaal vertel.
Hoe zorg ik ervoor dat ik tijdens mijn Powerpoint presentatie niet de hele tijd naar het scherm staar?
Hoe breng ik mijn geschreven toespraak tot een levendige vertelling en krijg je een zaal enthousiast? Onderwerpen waar tijdens de workshop aandacht aan wordt besteed zijn lichaamshouding, ademhaling,ontspanning, stemgebruik en expressiviteit,
tekstanalyse, presentatie, humor en storytelling……Het is ook mogelijk dat ik een workshop op locatie verzorg. 

Reacties.

Met Huub Krom werken aan een tekst is inspirerend en effectief: inzicht en tekstbehandeling brengen verhalen tot leven. Geweldig zo te werken, fantastische coach.

  Jan Willem Broers

Huub biedt op hoogst aangename wijze effectieve training in de vertelkunst, waardoor verhalen tot leven komen en verrassende eindproducten tot stand komen.

  Stijn Sieckelinck