Huub Krom, voice-overspecialist is in 1988 afgestudeerd aan de Hoge school voor de kunsten Amsterdam aan de afdeling regie. Na de opleiding heeft hij een aantal jaren als freelance regisseur multi-mediavoorstellingen gemaakt waarin het gebruik van audio en muziek een belangrijke plaats innamen. Verder was hij als de vaste regieassistent van onder andere Theu Boermans lange tijd verbonden met zowel de Trust als de Theatercompagnie. Tijdens zijn werkzaamheden daar, had hij de gelegenheid om ruime kennis en ervaring op te doen met betrekking tot het gebruik van stem, tekstanalyse en tekstbehandeling, dialogen en het werken met acteurs. De sprekers, acteurs en stemacteurs kunnen daardoor intensief gecoacht en geregisseerd worden.

Naast zijn studio werkzaamheden geeft hij ook workshops stemacteren, spreken in het openbaar en studiotechniek & Pro Tools. Op het persoonlijke vlak zijn lezen en literatuur van jongs af aan partners voor het leven geweest. Zijn grote interesse voor audiotechniek en liefde voor muziek vormen daarnaast een constante lijn. Voortkomend uit zijn interesses is hij een fascineerd geraakt door het gesproken woord en de stem gecombineerd met geluiden en of muziek. November 2009 werd in Amsterdam vlakbij station Sloterdijk begonnen met de bouw en inrichting van de geluidsstudio en precies op het begin van het jaar 2010 werd de gain van sound studio OORbit opengedraaid.

In 2011 startte Huub Krom samen met Dirkjan van Ittersum OORkracht 8, uitgeverij van luisterboeken.
Reis om de wereld in 80 dagen van Jules Verne, De stille kracht van Louis Couperus, De gedaanteverwisseling van Franz Kafka zijn enkele titels die zijn uitgebracht.

Reacties van klanten

De OORbit studio is een gezellige en professionele studio en met Huub krijg je er een goede stemcoach bij, die het beste bij de stemacteurs naar boven wil halen.
Dominique Fraanje  Cinegasten

Werken met Huub is voor mij natuurlijk een warmbad. Lang vervlogen ‘ TRUST-tijden’ doemen op wanneer ik hem zie deinen met mijn intonatie en hij me streng doch rechtvaardig corrigeert. Want hij heeft gelijk, door dat paar uitstekende oren aan zijn kop….
Lukas Dijkema  acteur 

Huub stelde me op mijn gemak, wist mijn stem goed te analyseren en gaf me goede adviezen bij de stemtraining. Ik denk dat hij de juiste man is in de juiste studio voor een audiotour.
Irene Faber   Joods historisch museum 

Working with Huub has been an incredible experience!! Huub listens, watches and coaches with a passion and a professionality that is so special that the endproduct can’t be anything but.. the best! Thanx Huub.
Marusjka Sistermans   voice-over, singer 

Ik stapte de studio van Huub Krom binnen met een eerste zelf opgenomen proeftape: te saai,te monotoon, te veel een ‘graftoon’.Huub luisterde goed naar mijn uitleg van wat de bedoeling was en wist me een kant op te sturen die ik wou. Na twee uurtjes werken stond ik weer buiten met een-met mijn ongeschoolde stem- heldere en levendig ingesproken tekst.
Lies Neve   beeldend kunstenares 

Bij verschillende videoproducties voor Freshmen Media hebben wij gebruik gemaakt van de diensten van OORbit geluidsstudio. Huub heeft een ruime ervaring met het coachen en begeleiden van voice-overs. Hierdoor voelt de voice-over zich op zijn/haar gemak en levert dit betere resultaten. Hij is erg betrokken bij al zijn projecten en zal altijd het maximale uit iedere productie halen. Dit hebben wij meerdere keren gemerkt waar Huub al dagen van te voren bezig was met de voorbereiding. Top Studio!  Roland Punt   Freshmen Media 

Huub Krom neemt echt de tijd om met je te werken aan de tekstbehandeling en stemgebruik bij het inspreken van een luisterboek. Hij is een fantastische regisseur!
Geerteke van Lierop   presentratice,voice-over, actrice 

Huub Krom heeft niet alleen een uitstekende opnamestudio, maar kent ook de fijne kneepjes van het regisseren. Hij is in staat een stemacteur te begeleiden en zo tot optimale prestaties te komen. Tijdens(maar ook buiten) de opnamen is hij secuur, creatief en heel prettig om mee samen te werken. Dankzij Huub is het eerste luisterboek dat Ankeiler Media uitgeeft een topproduct geworden.
Dirkjan van Ittersum  Ankeiler Media

huub krom